toate categoriile

Piețe și industrii

1 ings garnituri de frână

Oxizii de fier mai moi sunt, de asemenea, utilizați pentru a seta un coeficient specific de frecare și pentru colorarea neagră. De asemenea, pentru această aplicație, ZHONGLONG are pigmenți speciali de oxid de fier negru (PBK11) pentru acest domeniu.

2 erg Detergenți și săpunuri pentru rufe

Detergenții încorporează albastru ultramarin în formula lor pentru a obține cele mai bune rezultate de alb și pentru a corecta naturalul sau produsul prin îngălbenirea uzurii în fibrele textile. Această formulă conține în mod obișnuit granule albastre care au deja încorporat albastrul ultramarin. Ultramarine Blue este capabil să sporească albul fibrelor textile, deoarece absoarbe lungimile de undă galbene și nu le reflectă, făcând țesătura să pară mai albă datorită unui astfel de efect.

Pentru a spori albul țesăturilor se folosesc și albitori optici, dar expunerea la lumina soarelui le degradează. Albitorii optici absorb lumina ultravioletă invizibilă, emitând lumină vizibilă și crescând astfel reflectanța totală a suprafeței albe, conferind un aspect luminos. Albastrul ultramarin funcționează diferit prin absorbția luminii galbene, evitând reflexia acesteia.

Albastrul ultramarin este prins mecanic în structura fibrelor, ceea ce înseamnă că se face o introducere fizică în țesătură, în timp ce albitorul optic are o încorporare a suprafeței. Datorită dimensiunii ultrafine a particulelor de albastru ultramarin și a afinității sale de apă, poate fi eliminată cu alte spălări, formând o mică structură cu spălări și clătiri repetate. Din acest motiv și pentru rezistența sa ridicată la lumină, albastrul ultramarin este mai bun decât albitorii optici pentru această aplicație și, în plus, tind să degenereze optic, atunci când sunt expuși la lumină, producând singuri nuanțe galbene.

Există o sinergie între albii optici și Blues ultramarin, deoarece se completează reciproc și dau rezultate bune. Sunt două produse total compatibile care își unesc efectele de albire și acoperă un spectru mai larg sub lumina solară și artificială.

Același principiu care explică utilizarea albastrului ultramarin în detergenți se aplică utilizării unui astfel de pigment în săpunurile de la spălătorie. În acest din urmă, Ultramarine Blue este încorporat într-un săpun tip bar albastru, care este folosit pentru spălarea țesăturilor. Fricțiunea săpunului de bar pe material textil: pe o parte, curăță țesătura deoarece conține surfactanți; pe de altă parte, permite micilor particule de albastru ultramarin să fie captate mecanic de structura fibrelor și să absoarbă lungimi de undă galbene.